Výnimočné zloženie očného krému Ruža a čerešňa

Ak by Šípková Ruženka mala tajomstvo starostlivosti o pleť, bol by to očný krém. Pokožka okolo očí je tenšia, obsahuje menej mazových žliaz a kolagénu. Preto je suchšia, náchylnejšia na vznik vrások a dehydratáciu. Je to prvé miestom na tvári, na ktorom je vidieť vek alebo prežúrovanú noc. Očný krém by teda mal byť súčasťou starostlivosti o každý typ pleti.

Náš nový očný krém Ruža a čerešňa je plný výnimočných prírodných zložiek, ktoré jemnému očnému okoliu poskytujú trojitý účinok. Hydratáciu, vyplnenie jemných vrások, rozjasnenie.

Resveratrol

Resveratrol je jeden z najsilnejších antioxidantov, ktorý sa v kozmetike používa na boj proti škodlivým účinkom oxidačného stresu a spomalenie prejavov starnutia. Pohánkovec japonský, obsiahnutý v kréme, je rastlina s najbohatším obsahom resveratrolu.

Hydrolát z bielej ruže

Biela ruža je najvzácnejšia zo všetkých ruží. Je veľmi charizmatická, pôsobí dojmom sofistikovanej dámy. Jedinečnosť kvetovej vody z Bielej ruže, ktorú sme použili v očnom kréme Ruža a čerešňa, potvrdzuje aj jej čistota v BIO kvalite. Je o to unikátnejšia, že do destilačných medených nádob boli vysypané kvety vlastnej BIO produkcie najlepšieho miestneho výrobcu. Jeho ruže sú také vzácne, že má polia, certifikované pod hlavičkou Balkan Biocert, oplotené plotom a strážené. Hydroláty alebo kvetinové vody sú jedinečné dary prírody, ktoré pomáhajú harmonizovať telo i myseľ. Hydrolát z ruže bielej osviežuje, upokojuje, hydratuje a harmonizuje pokožku. Obnovuje rovnováhu všetkých typov pleti. Jeho vôňa má dar posilňovať dobrú náladu.

Bakuchiol

Ide o prírodnú a bezpečnú alternatívu retinolu (vitamín A). Poskytuje výhody retinolu, ale bez jeho vedľajších účinkov ako je dráždivosť a fototoxicita. Práve naopak, je fotostabilný, vďaka čomu je vhodný na denné použitie. Bakuchiol je koncentrovaná aktívna zložka získaná z Psoralea corylifolia. Zlepšuje obranyschopnosť pokožky pred oxidačným a zápalovým stresom, stimuluje syntézu kolagénu a aktivuje gény proti starnutiu.

Olej z čerešňových kôstiek

Jeho hlavnou charakteristikou je, že obsahuje kyselinu alfa eleostearovú s vysokými antioxidačnými schopnosťami. V kombinácii s olejom z jadierok granátového jablka s obsahom kyseliny punicovej je ich efekt synergický. Okrem toho tento olej má aj vysoký obsah kyseliny linolovej, vďaka čomu je vhodný na podráždenú, zapálenú a citlivú pleť. Má sladkú až mandľovú vôňu.

Kyselina hyalurónová

Kyselina hyalurónová je prirodzenou súčasťou spojivového tkaniva, priťahuje a zadržiava veľké množstvo vody (až 20-násobok svojej hmotnosti vo vode) vytvorením elastického gélu. Práve táto schopnosť dodáva mladej pokožke objem a pružnosť, okrem iného. S pribúdajúcim vekom množstvo kyseliny hyalurónovej v pokožke postupne klesá.

V kozmetike používaná kyselina hyalurónová nepreniká do zamše, a preto „nenahradí“ prirodzenú kyselinu hyalurónovú, ktorú vytvára telo. Jej výnimočná schopnosť zadržiavať vodu je však uznávaná ako veľmi prospešná pre hydratáciu pokožky.

Kyselina hyalurónová je polymérom disacharidov a v závislosti od veľkosti jej molekúl bude schopná preniknúť viac či menej hlboko do pokožky. Najmenšie molekuly preniknú do vrchných vrstiev epidermy, kde pritiahnu a zadržiavajú vodu, čím pokožku hydratujú do hĺbky. Tento „vyhladzujúci“ efekt znižuje aj výskyt jemných liniek a vrások. Väčšie molekuly majú tiež veľmi dôležitú úlohu, pretože na povrchu pokožky vytvoria film, ktorý udržiava hydratáciu pokožky. Tento film má aj „tonizujúci“ a „vyhladzujúci“ efekt na povrchu pokožky.

Kyselina hyalurónová, ktorú sme vybrali, nie je živočíšneho pôvodu,  má strednú molekulovú hmotnosť a molekuly rôznych veľkostí, aby sa synergicky využívali 2 vyššie uvedené účinky.

Pripravila: Barbora Gažová

Foto: www.petrarjabinin.com

naspäť na Blog

Pridaj komentár